Autopilot gaat met pensioen na 'turbulent leven'

De autopilot van de Boeing 777 gaat na 25 jaar trouwe dienst met pensioen. We spraken hem en hoorde zijn mooie verhalen aan over zijn meest glansrijke periode van zijn leven.

 

De eerste vlucht kon hij zich nog goed herinneren: "Ik was het nieuwste van het nieuwste in die tijd en mijn collega-piloten waren blij dat ze met me konden werken. We vertrokken vanuit Amsterdam en vlogen naar Kralendijk op Bonaire."

 

"De gesprekken met de collega’s waren het meest vermakelijk. Zo maakte we de meest harde grappen over elkaar en hadden we ontzettend veel lol. Maar onder het grappen en grollen door hebben we vele passagiers veilig naar hun favoriete bestemmingen weten te brengen, dat geeft voldoening."

 

De uren dat hij werkte waren lang: "Je moet constant alert zijn en die kist in de lucht houden" Zijn collega-piloten waren voornamelijk verantwoordelijk voor het opstijgen en landen van de Boeing.

 

"Het harde werken en de aangename sfeer onderling maakte dit een zeer ‘turbulente periode’ in mijn leven", laat de autopilot weten. Wat hij na zijn pensioen gaat doen is nog niet bekend.

Meer nieuws:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.